Cannabisplantage, drugslabo of drugsafval ontdekt?

Meld het anoniem!

Merk jij een verdachte situatie op? Vermoed je het bestaan van een cannabisplantage, drugslabo of drugsafval? Het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant bieden iedereen de mogelijkheid om dit op een veilige en anonieme manier te melden. Samen voeren we strijd tegen drugscriminaliteit. Iets verdachts gezien in jouw buurt? Laat het ons zo snel mogelijk weten via deze website. Meldingen over de verkoop van drugs mag je rechtstreeks doorgeven aan de lokale politie.

Illegale drugsproductie is ook in Vlaams-Brabant een stijgend fenomeen dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Denk aan woningbranden door een cannabisplantage of spelende kinderen die chemisch drugsafval ontdekken. De productie van drugs brengt nare gevolgen met zich mee. Een eenvoudige melding van een verdachte situatie draagt misschien bij tot het succesvol afronden van een grootschalig onderzoek. Wat zijn verdachte situaties en hoe kan je die anoniem en veilig melden? Je ontdekt het op deze website.


Dit meldpunt is geen noodcentrale.
Heb je dringend politie hulp nodig?
Bel dan het noodnummer 101.

Drugsafval gevonden?

  • Raak niets aan. Drugsafval is gevaarlijk.
  • Bel direct de politie via 101 en volg de instructies van de politie op.
  • Houd 25 meter afstand. Bij brand minimaal 100 meter afstand.
  • Sta met de wind in de rug zodat de chemische lucht niet uw kant op waait.
  • Maak als het kan foto’s, noteer nummerborden en onthoud de beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook anoniem melden.
  • Bent u zelf de eigenaar van de grond waar het afval ligt, doe dan ook officieel aangifte bij de politie. Als de dader bekend is, kan de schade verhaald worden en moet de dader de schade terugbetalen. Zonder aangifte is er wettelijk geen gedupeerde.
Drugsmeldpunt Vlaams-Brabant - Cannabisplantage

Cannabisplantage

Wat kan jouw vermoeden over een cannabisplantage in de buurt bevestigen?

Drugsmeldpunt Vlaams-Brabant - Drugslabo

Drugslabo

Hoe herken je een drugslabo en wat doe je dan best?

Drugsmeldpunt Vlaams-Brabant - Dumping

Dumping

Hoe reageer je als je in jouw buurt drugsafval vindt?