Diest – Cannabisplantage ontmanteld

13.10.2023

PERSBERICHT

PARKET PROCUREUR DES KONINGS TE LEUVEN

11 10 2023

DIEST – CANNABISPLANTAGE ONTMANTELD

Een huisbaas van een woning in Diest stelde tijdens zijn bezoek aan de woning, naar aanleiding van herstellingswerken, vast dat er een cannabisplantage aanwezig was. De huisbaas maakte hier op maandag 9 oktober melding van bij PZ Demerdal.

PZ Demerdal kwam ter plaatse voor een huiszoeking. In de hangar bij de woning troffen de agenten twee volledig uitgeruste kweekruimtes en een serie jonge planten aan. Op een rek in de kweekruimte lagen er verschillende netten cannabis te drogen. Tijdens de huiszoeking kwamen twee verdachten, een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw, aangereden. Beide verdachten werden gearresteerd.

Het parket van Leuven besloot de onderzoeksrechter te vorderen voor inbreuken op de drugwetgeving, namelijk teelt en verkoop van cannabis. De onderzoeksrechter heeft besloten om de mannelijke verdachte aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van de man bevestigd. De vrouwelijke verdachte is vrij onder voorwaarden. De recherche van PZ Demerdal zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Vlaams-Brabant kan je melden via het meldpunt: www.anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be.


Diest – Cannabisplantage ontmanteld